Hondenbrein, introductie en informatie

Hondenbrein is een opleidingscentrum waar begeleiding wordt gegeven door een gedragstherapeut (tevens hondentrainer).

Op deze site vindt u informatie met betrekking tot alle zaken die kunnen leiden tot gedragsveranderingen bij uw hond. Na vele jaren met dit uniek ontwikkelde concept in Utrecht, Haaglanden en omgeving te hebben gewerkt is er nu ook een start in de regio Westland en Rotterdam.

Wij hebben geen hondenschool maar begeleiden de bazen van honden om hen te leren het gedrag van hun hond waar te nemen , te ervaren en oplossingen te vinden voor ongewenst gedrag.
U leert dus het waarom als uw hond niet gaat zitten, niet voor komt, of niet voldoende luistert naar uw commando’s door zelf de gedragingen van uw hond waar te nemen. Wij maken van u een minitrainer/gedragstherapeut zodat u zoveel mogelijk onafhankelijk verder kunt werken met uw hond en inzicht krijgt in zijn of haar gedragingen. U leert dus kijken in het brein van de hond.

Omdat het niet wenselijk is dit soort trainingen als grote groepstrainingen te geven werken we altijd privé of in kleine groepjes met 2 of 3 honden tegelijk. Dit laatste is in sommige gevallen juist wenselijk om gedragsveranderingen bij de hond te stimuleren en ook voor het waarnemen van de gedragingen van de eigen hond en eventueel de andere hond (honden). Het zijn dus trainingen vanuit de gedragstherapie bekeken.

Methode

De eerste sessie zal plaatsvinden zonder hond bij u thuis of op mijn kantoor in Poeldijk. Tijdens deze sessie diepen we de gedragsstatus uit die is opgemaakt aan de hand van de door u aangeleverde ingevulde vragenformulieren. Tevens zal er een eerste GedragsOntwikkelingsPlan (GOP) gemaakt worden (zie verder bij wat doet het hondenbrein/werkwijze) en bepalen wij samen hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn om U verder op weg te helpen.

De duur van de trainingen is namelijk afhankelijk van uw wens, wat u allemaal wilt leren of van het probleem dat zich voordoet bij uw hond en dat u wilt oplossen. Als voorbeeld: Meldt u zich aan bij hondenbrein omdat u het interessant vindt om meer van uw hond te begrijpen dan zijn er x aantal sessies nodig. Heeft uw hond een gedragsprobleem dan is het aantal sessies sterk afhankelijk van de aard van het probleem en hoe makkelijk of moeilijk het is om dit gedrag om te buigen c.q. af te leren.

Het is noodzakelijk dat de trainingen plaatsvinden binnen de praktijksituatie en dus niet op een afgesloten grasveld. We gaan dus naar die plekken toe waar het gedrag zich uit, of zorgen voor een situatie waarbij de gedrags- probleemuitingen zich voor doen. Op dat moment zal uitvoerig het (probleem)gedrag van de hond worden besproken en zal het GOP (indien nodig) worden aangepast.

Tijdens de trainingen zullen er regelmatig video-opnamen worden gemaakt die als ondersteuning van de trainingen gebruikt zullen worden en die u ook aan het eind van de trainingsopleiding in uw bezit krijgt.

Lees hier  meer over Hondenbrein

Dit bericht is geplaatst in Informatie, Overzicht, Uncategorized met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *